Stoor je je aan jouw tatoeage of ben je niet tevreden met de vorm of kleur van jouw permanente make-up? Net zoals alles in het leven kan smaak veranderen of kan de liefde overgaan waardoor een tatoeage op een gegeven moment niet meer bij je past. 

Bij Waterland kliniek kunnen wij jouw tatoeage of PMU op een veilige en effectieve manier verwijderen met behulp van de Q Plus C Evo laser.

Tatoeage

Als een tattoo wordt gezet wordt de inkt met behulp van een naaldje in de huid gebracht. De inktdeeltjes zijn dusdanig groot dat het lichaam niet in staat is deze af te voeren. 

Er zijn naast huidveroudering veel verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het vervagen of verbleken van een tattoo, waardoor deze in tijd minder mooi wordt. Zo kan onvoldoende zonbescherming of forse gewichtstoename of gewichtsafname een negatief effect hebben op de kwaliteit van de tatoeage.

Voorbereiding op het behandeltraject:

  1. 14 á 6 weken vóór de behandeling zonlicht vermijden op de tatoeage.
  2. De huid intact houden. Vrij van wondjes op het behandelgebied.

  3. Gebruik geen lichtgevoelige medicijnen. (Zie de verpakking van het medicijndoosje of vraag het de apotheker als u de medicijnen gaat op halen.)

  4. Slik geen hoge dosering Vitamine C. Deze maakt uw huid ook gevoeliger voor het zonlicht.

  5. Gebruik geen tea tree en Sint-janskruiden (lichtgevoelig).

  6. Ga niet onder de zonnebank.

De laserbehandeling

Bij het verwijderen van een tattoo wordt het laserlicht door de grote inktdeeltjes van een tattoo geabsorbeerd, waardoor deze uit elkaar vallen in kleinere fragmenten. Deze zeer fijne micro-inktdeeltjes zijn dan zo klein dat ze geleidelijk door het lichaam kunnen worden opgeruimd en afgevoerd. Na ongeveer acht weken is dit proces afgerond en is de huid voldoende hersteld om de laserbehandeling te herhalen. 

Na de behandeling is de plek van de tatoeage meestal wat gezwollen en rood. Eén tot enkele dagen na de behandeling kunnen korstjes en blaren ontstaan, maar na een aantal dagen herstelt de huid zich. Lichte napijn en irritatie van het behandelde gebied gedurende een aantal dagen is normaal en trekt vanzelf weg.

Resultaat 

Gemiddeld zijn er 6 tot 12 behandelingen nodig om de tatoeage maximaal te laten verbleken en vervagen. Het precieze aantal behandelingen is afhankelijk van de kleuren die gebruikt zijn, de locatie van de tatoeage en de diepte waarop de tattoo gezet is in de huid. 

Nazorg

Het is essentieel om tijdens het behandeltraject de tatoeage niet aan de zon bloot te stellen. Wij raden dan ook aan om na de laserbehandeling de tatoeage gedurende twee weken de tattoo af te plakken met gazen zodat er helemaal geen zonlicht op kan vallen. Nadien moet de tatoeage meerdere malen per dag goed beschermd worden met een zo hoog mogelijke factor, maar minstens een SPF 30. Daarnaast zijn er een aantal nazorg instructies die moeten worden opgevolgd:

  • Houd 24 uur het behandelgebied droog om de infectie te voorkomen.
  • Verwijder na een dag het gaasje en smeer het behandelde gebied 3 keer per dag in gedurende een week met de herstelzalf.
  • Indien er sprake is van forse blaarvorming, kunnen deze na overleg worden ingeprikt met een steriel naaldje. Insmeren met de herstelzalf is dan essentieel.
  • Ga de eerste week niet zwemmen, naar de sauna of in bad.
  • Ga niet onder de zonnebank