Haaruitval en dunner wordend haar

Merk je dat je scheiding wat breder wordt, je op de hoofdhuid kan kijken of dat je staart wat minder dik voelt, dan is het een grote kans dat je last hebt van haaruitval. Stress, medicatie, hormonale veranderingen en zwangerschap kunnen allemaal bijdragen aan de reden waarom dit kan gebeuren. Ook overmatig hitte gebruik bij het stylen van je haar doet geen goed aan je haarbos. Genetisch dunner wordend haar komt veelal voor bij mannen. In dit geval treedt haaruitval overal op het hoofd op, maar vooral op de kruin, midden scheiding en rond de slapen. 

Haaruitval of verdunning treedt op wanneer bepaalde triggers, zoals hierboven vermeld, de gezonde groeicyclus van het haar onderbreken en er meer haar dan gewoonlijk in de rust- of uitvalfase komt. Dit resulteert in merkbaar haarverlies of in aanzienlijk dunner, fijner haar.

Wanneer de haarfollikels in de rustfase gaan en stoppen met het produceren van haar wil dit niet betekenen dat ze nooit meer een haar zullen produceren. Zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn, bestaan er methodes om de haaruitval de stoppen en nieuwe haargroei te stimuleren. 

De behandeling

Door middel van actieve werkstoffen zijn we in staat haaruitval en dunner worden haar te verminderen.

 

XL hairbooster en PRP

XL hair is een hairbooster die de haarfollikels lokaal voedt en (re)activeert. De hairbooster is een vloeistof die oppervlakkig wordt geïnjecteerd met een automatische injector. Hierdoor is het mogelijk om in relatief korte tijd vele kleine prikjes te zetten. Deze prikjes zijn niet pijnlijk. Tegelijkertijd wordt de hoofdhuid behandelt met PRP. Dit houdt in dat er bloed wordt afgenomen, waarbij de bloedplaatjesrijke plasma van het bloed vervolgens in de hoofdhuid wordt geïnjecteerd. De behandeling kan wat gevoelig zijn, maar is niet pijnlijk. Deze combinatiebehandeling wordt in kuurvorm uitgevoerd. Je zult merken dat gedurende de behandelingen, eerst de haaruitval stopt, vervolgens zullen er nieuwe haren groeien. Binnen een half jaar wordt het eindresultaat goed zichtbaar

Een behandeling voor mannen bestaat doorgaans uit 6 sessies, voor vrouwen is dit 8 sessies. De eerste 4 behandelingen dienen wekelijks plaats te vinden en daarna eens per twee weken. In sommige situaties kunnen meer behandelingen nodig zijn, je behandelaar kan je hierover adviseren.
Gebruik thuis de voorgeschreven producten om het effect van de behandelingen te ondersteunen.

Om de behaalde resultaten te behouden of verder te verbeteren is het aan te raden om iedere 6-8 weken terug te komen voor een losse behandeling of de hele kuur na 6-8 maanden te herhalen. Overleg na afloop van de behandelkuur met je behandelaar wat voor jou het beste is.

Het resultaat
Verminderende tot geen haaruitval, nieuwe haargroei, steviger en gezonder haar.