Huidverjonging 

Naarmate we ouder worden ontstaan er meer lijntjes en rimpels en verslapt de huid. Dat wordt veroorzaakt door inwendige factoren zoals afbraak van collageen, elastine en botstructuren. Daarnaast door uitwendige factoren zoals veelvuldige blootstelling aan zonlicht, een ongezonde levensstijl zoals; voeding, roken, weinig slaap of stress.

Laserbehandeling voor huidverjonging

Een laser kunnen we inzetten voor huidverjonging en algehele huidverbetering. Door middel van laser wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Een laserbehandeling vernieuwd zowel de opperhuid als het bindweefsel van de lederhuid. Hierdoor wordt uw huid steviger, egaler en krijgt het zijn mooie, jonge en frisse uitstaling terug. 

De behandeling kan met de volgende lasers worden uitgevoerd:

  • Fractional/ non-fractional Erbium-YAG 2940 nm (ablatief)
  • Youlaser MT Fractional Co2 10600 nm en de Erbium-Glass 1540 nm (ablatief, non-ablatief) 
  • Youlaser MT Fractional Erbium- Glass 1540 nm (non- ablatief)
anti-aging facial

Erbium YAG laser

De Erbium YAG laser is een ablatieve laser wat inhoudt dat deze laser zeer geschikt is voor het verfijnen van de huidstructuur, verbetering van lijntjes en rimpels, (acne)littekens en grove poriën. Tevens egaliseert de huid aanzienlijk. De warmte van deze laser zorgt ervoor dat nieuw collageen- en elastinevezels worden aangemaakt waardoor de huid van binnenuit wordt geherstructureerd.  

Erbium Glass

Deze non-ablatieve laser stimuleert het collageen en elastige waardoor fijne lijntjes en grove porien verminderen. (Acne)littekens verminderen en de huid wordt steviger.

Combinatie Youlaser MT CO2 en Erbium Glass 

De fractionele Youlaser MT is de nieuwste, unieke laser die de Co2 en Erbium-Glass laser combineert voor het beste resultaat bij onder andere huidverjonging en acne littekens. Er ontstaat een fijne huidstructuur, huidverstrakking, het vervagen van littekens en een egale teint. De warmte activeert collageen en elastine om de huid gladder, strakker en steviger te maken.

Cosmo Peel Forte 

De Cosmopeel forte is een sterke medische peeling die o.a. wordt toegepast bij een verouderde huid die tekenen van huidverslapping vertoont. De peeling dringt tot diep in de huidlagen door en geeft een zeer mooi resultaat op korte termijn. 

De Cosmopeel Forte zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verweekt. Hierdoor wordt het huidvernieuwingsproces geactiveerd, waardoor de dode huidcellen afschilveren en plaats maken voor nieuwe, gezonde huidcellen. Tevens zorgt de peeling ervoor dat de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Na de behandeling is de huid strakker, voller en vertoont deze minder rimpels en lijntjes. 

Skinboosters

Skinboosters bevatten natuurlijke ingrediënten zoals hyaluronzuur en verschillende actieve stoffen die de huid hydrateren, voeden en verstevigen. Afhankelijk van de wens en wat de huid nodig heeft, zijn er verschillende skinboosters beschikbaar. In onze kliniek werken we met diverse Skinboosters voor het gezicht, hals, decolleté, de huid rondom de ogen, maar ook voor haaruitval hebben wij speciale skinboosters beschikbaar.

De Skinbooster wordt aangebracht door middel van ‘U225 injector met speciale microneedling’; oppervlakkige injecties van de huid. Het voordeel van Skinboosters is dat (anders dan bijvoorbeeld een crème) deze direct in de huid worden waardoor deze goed worden opgenomen. Daarnaast bevordert de microneedling een betere doorbloeding en activatie van collageen en elastine in de huid. 

Microneedling

Door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, worden er kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt tijdens de behandeling het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor er nieuw collageen en elastine aangemaakt zal worden.  Dit zal er voor zorgen dat de huid steviger en voller wordt en de huidteint egaler, frisser en stralender. Daarnaast is er een betere opname van actieve werkstoffen. 

Bijwerkingen
Afhankelijk van de gekozen techniek oogt de huid rood, is deze gezwollen en is er sprake van korstvorming en vervelling.