Nazorg Botuline Toxine Behandeling

Over het algemeen begint botuline toxine na ongeveer 2 tot 5  dagen te werken en is het optimale resultaat van de behandeling na 14 dagen zichtbaar. Daarna heb je ongeveer 3 maanden plezier van de behandeling. Ook nadat de botuline toxine is uitgewerkt, kan het effect nog een tijdje zichtbaar zijn. Dit komt omdat de behandelde spier zich heeft aangeleerd om minder vaak aan te spannen.

Om het resultaat te behouden, adviseren wij om de behandeling ongeveer 3 keer per jaar te herhalen. Ook geldt bij de meeste mensen dat hoe vaker de behandeling is gedaan, hoe langer het effect zichtbaar blijft.

Nazorg

Na een behandeling met botuline toxine is het niet nodig om het behandelde zone te koelen of de spieren overmatig vaak aan te spannen. Vermijd tot twee uur na de behandeling het gebruik van make-up om blauwe plekken en infecties te voorkomen.
De eerste 24 uur na de behandeling adviseren wij om inspannende activiteiten vermijden, zoals sporten. Ook wordt een bezoek aan de sauna en of de zonnebank afgeraden en raden wij aan om geen andere gezichtsbehandeling te ondergaan. Na 24 uur kunnen alle normale activiteiten weer opgepakt worden en gelden er geen beperkingen meer.

voorhoofdrimpels botox