Polynucleotiden

PDRN, ook wel poly nucleotiden genoemd, zijn DNA fragmenten die worden gewonnen uit de zalm forel. PDRN is in staat de huidbarrière te versterken en werkt huid herstellend. Het vermindert fijne lijntjes en is bovendien zeer efficiënt in het verbeteren van de elasticiteit, de kleur, de textuur en de hydratatie van de huid.

macs facelift

Wat maakt PDRN bijzonder? 

 De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en van onschatbare waarde omdat het ons beschermt tegen ziekteverwekkers. Om de barrièrefunctie in zo goed mogelijke conditie te houden is een gezonde en vitale huid dan ook van groot belang. 

Naarmate we ouder worden verliest de huid aan stevigheid en kan deze er wat dof uit gaan zien. Ook het vocht gehalte van de huid neemt af en is er minder productie van het natuurlijke eiwit collageen. 

Om het verouderingsproces te vertragen en de huid te beschermen, zijn we altijd op zoek naar opties om celherstelactiviteit te stimuleren. 

PDRN bevordert een snelle regeneratie en reparatie van huidcellen die zijn beschadigd als gevolg van leeftijdsgebonden veranderingen of langdurige blootstelling aan negatieve factoren, zoals zon, vrije radicalen en/of stress. 

Polynucleotiden trekken in hoge mate watermoleculen aan en zorgen voor het opruimen van vrije radicalen. Dit maakt dat het een ideale omgeving geeft voor fibroblastgroei; de cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van collageen. Het huidweefsel wordt steviger en meer gehydrateerd. Tevens worden poriën fijner en is er zichtbaar verbetering van acnelittekens.