Overmatig zweten 

Overmatig zweten wordt ook wel hyperhidrosis genoemd. Transpireren is een belangrijke lichaamsfunctie en een manier voor het lichaam om de lichaamstemperatuur te reguleren. Mensen met hyperhidrosis produceren zweet in veel grotere hoeveelheden dan nodig is om  warmte kwijt te raken en zonder dat ze zich inspannen. Dit betekent dat de oksels, handpalmen, voetzolen of het gelaat, continu vochtig kunnen zijn.

Hierdoor kunnen natte plekken in de kleding of een vervelende transpiratielucht ontstaan. De schaamte die dit kan veroorzaken, kan het sociaal en dagelijks leven belemmeren en leiden tot schaamte. Over de oorzaak van overmatig transpireren is niet veel bekend. Gelukkig is hyperhidrosis goed te behandelen met botuline toxine. 

botox overmatig zweten

Botuline toxinebehandeling bij hyperhidrosis

Een botoxbehandeling voor overmatig zweten, kan dé oplossing zijn. Botuline toxine blokkeert de zenuwen die de zweetklieren aansturen. Hierdoor produceren deze zweetklieren (tijdelijk) geen zweet meer. Het wordt voornamelijk toegepast onder de oksels en voeten. Door de botoxinjecties wordt de doorgifte van signalen naar de zenuwuiteinden van de zweetklieren geblokkeerd. Hierdoor neemt de productie van transpiratievocht af en zal je niet tot nauwelijks meer transpireren. Droge voeten en/of droge oksels zijn het resultaat.

 

Hoe lang houdt het resultaat van de botuline toxinebehandeling bij hyperhidrosis aan?

Een botuline toxinebehandeling tegen overmatig transpireren werkt ongeveer 5 maanden. De eerste resultaten zijn al merkbaar na ongeveer 3 dagen. Voor een blijvend effect raden we aan de behandeling ongeveer 2 keer per jaar te herhalen.