Rokerslijntjes

Vaak storen mensen zich aan de verticale lijntjes rond de mond, ook wel rokerslijntjes of barcode genoemd. Deze lijntjes ontstaan door het vaak tuiten van de lippen, zoals bij roken gebeurt.

Omdat de spieren rond de mond heel actief zijn, kunnen deze lijntjes ook wanneer je niet rookt ontstaan. Rimpels rondom de mond, kunnen je onnodig ouder laten lijken en naarmate we ouder worden, worden ze ook dieper. Erfelijkheid speelt ook een rol bij het ontstaan van deze lijntjes.

Gelukkig zijn er behandelmethodes om ze effectief te behandelen, zoals met een filler, waardoor de lijntjes worden verzacht. Het resultaat is dat je mond en lach er weer jong en stralend uitzien.

 

botox rokerslijntjes

Verwijderen of verminderen van de rimpels op de bovenlip

De rimpels op de bovenlip worden verzacht door de stevigheid in de contouren van de lippen te herstellen. Doordat de lipcontour scherper is, wordt de huid gladgetrokken. De rokerslijntjes worden opgevuld en verzachten of verdwijnen geheel. Wij gebruiken fillers op basis van het lichaamseigen hyaluronzuur.

Hoelang is het resultaat van de behandeling zichtbaar?

Het optimale resultaat van de behandeling van rokerslijntjes met fillers, zie je na ongeveer anderhalve week. Na de behandeling zie je al direct effect. Het resultaat van de behandeling is ongeveer 6 tot 9 maanden zichtbaar. Hierna kan de behandeling worden herhaald.