Kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn mimiekrimpels rondom je ogen. Deze fijne lijntjes naast en rond je ogen ontstaan als je vaak lacht, of met je ogen knijpt en bij expressie. Vaak worden kraaienpootjes in eerste instantie niet als cosmetisch storend ervaren, omdat ze er heel charmant uit kunnen zien. Ook geven ze meestal geen fysiek ongemak, maar naarmate ze dieper worden, kan er toch de wens ontstaan om ze iets te verzachten.

Als je ouder wordt, kunnen kraaienpootjes dieper worden en uitwaaieren over de jukbeenderen en wangen of naar de haargrens toe. Een behandeling met botuline toxine is een makkelijke manier om kraaienpootjes te verminderen en een verfrissing te creëren in de bovenzijde van het gelaat.

kraaienpootjes botox
kraaienpootjes behandeling

Botuline toxinebehandeling bij kraaienpootjes

Een behandeling bij kraaienpootjes zorgt ervoor dat de spier rond de ogen minder samentrekt en de huid gladder wordt. Tijdens de behandeling, wordt een kleine hoeveelheid botox in de spier rondom de ogen geïnjecteerd. Hierdoor ontspant deze zich, waardoor de kraaienpootjes verminderen. De lijntjes binnen de oogkas blijven zichtbaar en de natuurlijke mimiek blijft behouden. Het resultaat is een hele frisse en open blik, die er natuurlijk uitziet.