Wallen

Wallen, zakjes of donkere kringen onder de ogen, geven een vermoeide aanblik. Er wordt vaak gedacht dat slaaptekort de boosdoener is, maar erfelijkheid en volumeverlies onder de ogen, zijn de belangrijkste oorzaken. Ook roken en overmatig alcoholgebruik, dragen bij aan het ontstaan van wallen. Naarmate we ouder worden, neemt de stevigheid en het volume van de huid af en verliest de huid collageen en elastine. De huid wordt dunner en er vormen zich wallen en fijne lijntjes rondom de ogen.

Wallen zijn vetzakjes, uitstulpingen of donkere kringen onder de ogen, die je een vermoeide blik geven. Ingevallen wallen kunnen worden verminderd door ze op te vullen met een filler met hyaluronzuur. Hierdoor wordt het volume onder je ogen hersteld. Afhankelijk van de huidstructuur zal de vermoeide uitstraling verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

traangoot fillers

Fillerbehandeling bij wallen

Ingevallen wallen en donkere kringen onder de ogen, kunnen heel effectief worden behandeld met hyaluronzuurfillers. De filler wordt in kleine hoeveelheden in het gebied onder je ogen geïnjecteerd. De filler zorgt ervoor, dat het natuurlijke volume van de huid wordt hersteld. Het resultaat van de behandeling is een frisse en energieke uitstraling.  

Hoelang is het resultaat zichtbaar?

Het effect van de behandeling is gelijk te zien. Het optimale resultaat is ongeveer na 2 weken zichtbaar en houdt ongeveer 1 jaar aan. De behandeling kan indien gewenst, worden herhaald.