MELASMA

Naarmate we ouder worden ontstaan er vaak steeds meer pigmentvlekken, wanneer deze een grillig karakter vertonen en evenwijdig op het gezicht voorkomen, spreken we van melasma. 

Wat is melasma?

Melasma is een pigmentstoornis waarbij de pigmentcellen in de huid teveel pigment aanmaken met het gevolg dat er donkere vlekken ontstaan in het gezicht. Melasma wordt meestal gezien bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd en hormonale factoren en blootstelling aan UV straling spelen de belangrijkste rol in het ontstaan hiervan. Melasma wordt ook wel zwangerschapsmasker genoemd omdat het ontstaan vaak tijdens de zwangerschap wordt gezien. 

 

De behandeling

Bij Waterlandkliniek werken we zowel met medische peelings als met laserapparatuur die beide zeer geschikt zijn voor het behandelen van melasma. Ook kan soms een combinatie van deze behandelingen nodig zijn om een optimaal resultaat te behalen. 

Daarnaast is het natuurlijk het beste om het ontstaan van melasma of verergering hiervan te voorkomen.

Dit kun je doen door de juiste thuisproducten voor je huid te gebruiken en deze altijd goed te beschermen tegen de zon door dagelijks een zonberscherming met een hoge beschermingsfactor (factor 50+) te gebruiken.

 

Peelings voor melasma

In combinatie met de juiste thuisproducten is een peeling een effectieve manier om melasma te verminderen. Met een peeling worden dode huidcellen verwijderd en zal de huid gestimuleerd worden tot vernieuwing van de huidcellen. Tevens zorgen de werkzame stoffen in de peeling ervoor dat pigmentcellen minder pigment kunnen vormen. Hierdoor wordt de huid egaler, pigmentvlekken nemen af en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.

Laserbehandeling met de Q plus C voor melasma

Bij Waterlandkliniek werken we met de Q plus C laser om vooral het dieper gelegen pigment bij melasma te behandelen. Tijdens de laserbehandeling geeft de laser heel gericht een lichtimpuls af wat ervoor zorgt dat de pigmentatie lichter wordt.

Resultaat
Na een kuur aan behandelingen met de juiste huidverzorging voor thuis zal de melasma aanzienlijk minder zichtbaar zijn. Omdat melasma een chronisch karakter kent zal het bij sommige mensen altijd enigszins aanwezig blijven. Maar met de juiste aanpak en onderhoudsbehandelingen is melasma goed onder controle te houden. 

Bijwerkingen
De is ongeveer 3 a 5 dagen. De huid vertoont enige roodheid, de pigmentatie kleurt enkele dagen donkerder en zal gaan vervellen.

pigmentvlekken laseren