Mannen

Ook de man weet gelukkig steeds vaker de weg naar de kliniek te vinden. Mannen hebben net zo goed te kampen met huidklachten als vrouwen of willen de huid in goede conditie krijgen en/of behouden. Hoewel een huid altijd hetzelfde is qua opbouw, verschilt de huid van de man wel degelijk met die van een vrouw. De mannenhuid is ongeveer 20% dikker waardoor er eventueel andere klachten kunnen ontstaan. Ook is de haargroei in het gezicht van de man sterker en is de huid veelal vetter door een hogere talgproductie. Dit resulteert in grovere poriën en op jongere leeftijd ergere acneklachten. 

Acne 

Door de verhoogde talgproductie zien we bij jongens en mannen ook relatief vaker een heftigere vormen van acne. Niet alleen het gezicht, ook vaak de schouders en de rug zijn aangedaan. De behandeling van acne bestaat meestal uit effectieve thuisproducten en het toepassen van medische ontstekingsremmende peelings in combinatie met een dieptereiniging van het huidoppervlak. Littekens overgebleven van acne behandelen we met de gefractioneerde CO2 laser in combinatie met de Erbium Glass- of Erbium YAG laser. 

laserontharing mannen amsterdam

Couperose en pigmentvlekken bij mannen

Met de leeftijd wordt de huid wat minder egaal. De bloedvaatjes blijven open staan en kunnen een netwerk geven van ontsierende gesprongen vaatjes, ook wel couperose genoemd. Ook kan pigmentatie door blootstelling aan zon ophopen en zich tot vlekken vormen. We zien dit vaak op de blanke huid, en bij mensen die veel in de buitenlucht zijn. De vaatjes en pigmentvlekken zijn onschuldig maar trekken niet uit zichzelf weg. Overmatig blootstelling aan zonlicht, roken en intensief alcoholgebruik kan de couperose en pigmentvlekken doen verergeren. 

De gesprongen vaatjes bevinden zich, net als pigmentvlekken, vaak op de aan zon blootgestelde delen zoals wangen, kin, neus en decolleté. Het verwijderen van de couperose en pigmentatie is een erg veilige en niet invasieve behandeling. 

De behandeling

Bij het behandelen van roodheid en pigmentvlekken gebruiken wij de Nd:YAG vaatlaser in combinatie met IPL. Het licht verhit zowel de gesprongen bloedvaatjes als het overtollig pigment waarbij deze door de huid worden opgeruimd. Na afloop van de laserbehandeling is de huid slechts wat rood. Het pigment kleurt gedurende een week wat donkerder, waarna het met een flinterdun korstje van de huid afvalt. 

Ongewenste haargroei

Veel mannen ervaren haargroei op de rug, schouders, oren en de nek als ongewenst. Bij regelmatig scheren van de baardranden kan de huid ook scheerirritatie vertonen bestaande uit kleine puistjes en roodheid. Laserontharing kan voor deze indicaties een goede oplossing bieden. 

De behandeling

Bij de Waterland Kliniek behandelen we storende haargroei met de Quanta System Duetto MT laser. Hiermee kunnen we alle huidtypes effectief behandelen. De laser verhit het haarzakje door het pigment in de haar te absorberen. Bij gekleurde en donkere huidtypes gebruiken we de mixed technology of de Nd:YAG laser. Deze laser wordt door de haarvaatjes geabsorbeerd die het haarzakje van voeding voorzien, en worden beschadigd. Hierdoor sterft het haarzakje af. Het gemiddeld aantal behandelingen verschilt per lichaamsdeel en ligt rond de 8 behandelingen eens per 4-8 weken. 

Huidverjonging voor mannen

Mannen worden dan wel karakteristiek oud, maar ook zij kunnen een beetje hulp gebruiken. Rimpels, lijnen en verslapping kunnen we verminderen door middel van collageen stimulerende behandelingen. Hierbij kun je denken aan behandelingen met microneedling, peelings, mesotherapie en gefractioneerde laserbehandelingen zoals de CO2, Erbium Glass en Erbium YAG laser. 

Omdat de mannenhuid wat dikker is bevat deze relatief meer dode huidcellen waardoor de huid er in de loop van de tijd wat doffer uit kan gaan zien. Een medische peeling is dan een goede oplossing. Zowel een oppervlakkige als een diepe peeling zorgt voor het versnellen van het celdelingsproces waarbij dode huidcellen loslaten. Het resultaat; een frisse, gladde en egale huid. 

Dunner wordend haar

Een terugtrekkende haarlijn en dunner wordend haar, een erg veel voorkomend probleem bij mannen. Vaak erfelijk belast en een groot deel van de mannen krijgt hier vroeg of laat mee te maken. Bij de Waterland Kliniek behandelen we dunner wordend haar met XL hairboosters en PRP. XL hair is een hairbooster die de haarfollikels lokaal voedt en (re)activeert. De hairbooster is een vloeistof die oppervlakkig wordt geïnjecteerd met een automatische injector.

Tegelijkertijd wordt de hoofdhuid behandelt met PRP. Dit houdt in dat er bloed wordt afgenomen, waarbij de bloedplaatjesrijke plasma van het bloed vervolgens in de hoofdhuid wordt geïnjecteerd. Een behandeling voor mannen bestaat doorgaans uit 6 sessies.