Marionetlijnen

De plooien die vanuit de mondhoeken naar de kaaklijn lopen, richting de zijkant van de kin, noemen we marionetlijnen. Ze ontstaan voornamelijk door volumeverlies en toenemende spierspanning in het gebied rond de mond. Naarmate we ouder worden, verliezen we bot- en vetmassa in het gezicht en neemt de elasticiteit en het volume van de huid af, waardoor lijnen dieper worden. Als deze plooien opvallen, kan dit een minder opgewekte en vermoeide uitstraling veroorzaken. Diepe marionetlijnen worden hierdoor vaak als cosmetisch storend ervaren.

Gelukkig zijn deze plooien te verzachten met een filler en wordt direct een opgewekte, uitgeruste en vriendelijkere gezichtsuitdrukking bereikt.

fillers marionetlijnen

Marionetlijnen opvullen met fillers

Een behandeling met hyaluronzuurfillers is een zeer effectieve manier om marionetlijnen te verzachten, of geheel te laten verdwijnen. Door de marionetlijnen met een kleine hoeveelheid hyaluronzuur op te vullen, worden ze minder diep en wordt ook de slagschaduw minder zichtbaar. De behandeling bestaat uit een aantal prikjes, waarbij de filler onder de huid wordt geïnjecteerd. Welke filler wordt gebruikt om de marionetlijnen te verzachten, heeft te maken met de diepte van de lijnen en de huidstructuur. Het resultaat is een frisse blik en opgewekte uitstraling. 

 

Hoelang is het resultaat van de behandeling zichtbaar?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, die vanzelf door het lichaam wordt afgebroken. Ongeveer 1 tot 2 weken na de behandeling, is het resultaat optimaal. Het resultaat van de behandeling is gemiddeld 8 tot 12 maanden zichtbaar. De behandeling kan indien gewenst, hierna worden herhaald.