Neuslippenplooi

Ieder mens heeft een zichtbare neuslippenplooi. Deze plooi is de lijn die vanaf de zijkant van de neus, de neusvleugels, naar de mondhoeken loopt. Naarmate we ouder worden, wordt de neuslippenplooi steeds dieper. 

Meestal kan het ontstaan van de neuslippenplooi, worden verklaard door volumeverlies van de wangen en de jukbeenderen.

Dit komt doordat de kapstok van de huid als het ware verdwijnt en de huid verslapt. Dit kan het gezicht een vermoeide, ontevreden en zorgelijke uitdrukking geven. Fillers kunnen een goede oplossing zijn om de neuslippenplooi te verzachten. Hierdoor krijg je weer een frisse, vrolijke uitstraling.

Door ook extra volume op het jukbeen aan te brengen, wordt het resultaat vaak nog mooier. Samen met onze cosmetisch arts wordt bepaald, hoe voor jou het beste resultaat kan worden gehaald.


Fillerbehandeling voor neuslippenplooi

Na verloop van tijd neemt het vetweefsel dat de huid ondersteunt tussen de neus en het jukbeen af, waardoor de huid en het weefsel zakken en meer druk geven op de rimpels naast de neus, die vervolgens dieper worden. De cosmetisch arts bepaalt samen met jou de beste behandelmethode voor jouw gezicht. Er zijn globaal twee verschillende behandelingen mogelijk. Bij de eerste methode, wordt de neuslippenplooi opgevuld met een kleine hoeveelheid hyaluronzuurfiller. Hierdoor wordt de plooi minder diep en krijgt je gezicht een zachtere, frissere en minder vermoeide uitstraling. 


De tweede behandelmethode om de neuslippenplooi te verzachten, is door het volume op het jukbeen te vergroten. Hierdoor wordt de huid van de wang gelift en de neuslippenplooi verminderd. De rimpels naast de neus worden minder zichtbaar en de vermoeide en strenge uitdrukking van het gezicht verandert in een jonge frisse uitstraling.

 

neuslippenplooi fillers

Hoelang is het resultaat van de behandeling zichtbaar?

Je ziet direct effect na de behandeling, maar het optimale resultaat is na ongeveer 1 à 2 weken zichtbaar. In totaal houdt het resultaat zo’n 9 tot 12 maanden aan, daarna breekt het lichaam de filler op natuurlijke wijze af.