Huidverslapping 

Naarmate we ouder worden, wordt onze huid slapper. Oogleden gaan een beetje hangen, wangen verliezen volume en de kaaklijn wordt minder strak. 

wenkbrauwlift alkmaar

Wat is huidverslapping?

Huidverslapping is een hangende huid en hoort bij het natuurlijke verouderingsproces van het lichaam. Naarmate je ouder wordt gaat de kwaliteit van de huid achteruit door een afnemende aanmaak en een toenemende afbraak van collageen en elastine vezels in de lederhuid.

De huid wordt langzaam dunner en verliest haar volume, elasticiteit en stevigheid. Het resultaat is een verslapte huid en dit kan zich bijvoorbeeld uiten in het steeds duidelijker worden van de neuslippenplooi en het ontstaan van rimpels. Huidverslapping wordt veroorzaakt door erfelijke factoren en het natuurlijke huidverouderingsproces in combinatie met een aantal externe factoren zoals bijvoorbeeld blootstelling aan de zon, stress en roken.

De behandelingen

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om een verslapte huid weer meer veerkracht te geven en steviger te maken.

Bij Waterland kliniek beschikken wij over een breed scala aan lasers en medische peelings waarmee wij alle huidtypes kunnen behandelen. Omdat iedere huid een andere behoeft heeft stellen we samen met u een persoonlijk plan met u op om uw huid in topconditie te brengen.

Lasertherapie voor huidverslapping

Een laser kunnen we inzetten voor huidverjonging, verslapping en algehele huidverbetering. Door middel van een laserbehandeling wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Een laserbehandeling vernieuwd zowel de opperhuid als het bindweefsel van de lederhuid. Hierdoor wordt uw huid steviger en krijgt het zijn mooie, jonge en frisse uitstaling terug. 

Erbium YAG laser

De Erbium YAG laser is een ablatieve laser wat inhoudt dat deze laser zeer geschikt is voor het verfijnen van de huidstructuur, huidverstrakking, verbetering van lijntjes en rimpels, (acne)littekens en grove poriën. Tevens egaliseert de huid aanzienlijk. De warmte van deze laser zorgt ervoor dat nieuw collageen- en elastinevezels worden aangemaakt waardoor de huid van binnenuit wordt geherstructureerd.  

Combinatie Youlaser MT co2 en Erbium-Glass 

De fractionele Youlaser MT is de nieuwste, unieke laser die de Co2 en Erbium-Glass laser combineert voor het beste resultaat bij onder andere huidverjonging en acne littekens. Er ontstaat een fijne huidstructuur, huidverstrakking, het vervagen van littekens en een egale teint. De warmte activeert collageen en elastine om de huid gladder, strakker en steviger te maken.

anti aging kliniek amsterdam

Cosmo Peel Forte voor huidverslapping

De Cosmopeel forte is een sterke medische peeling die wordt toegepast bij een verouderde huid die tekenen van huidverslapping vertoont. De peeling dringt tot diep in de huidlagen door en geeft een zeer mooi resultaat op korte termijn.

De Cosmopeel Forte zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verweekt. Hierdoor wordt het huidvernieuwingsproces geactiveerd, waardoor de dode huidcellen afschilveren en plaats maken voor nieuwe, gezonde huidcellen. Tevens zorgt de peeling ervoor dat de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Na de behandeling is de huid strakker, voller en vertoont deze minder rimpels en fijne lijntjes.

Bijwerkingen

Afhankelijk van de type behandeling vertoont de huid roodheid, zwelling, korstvorming en vervelling.