MACS-Lift

MACS-lift staat voor Minimal Access Cranial Suspension lift. Een MACS-lift is een minimaal invasieve facelift, waarbij het middelste gedeelte van het gezicht gelift wordt. Bij deze ingreep wordt het onderhuids steunweefsel naar achter en omhoog getrokken, zodat het weer op de oorspronkelijke positie terecht komt. Het weefsel wordt vastgemaakt met zelfoplossende hechtingen. Daarna wordt een klein beetje huid chirurgisch verwijderd. Hierdoor wordt de contour van de wangen hersteld en wordt de neuslippenplooi minder zichtbaar. Ook de kaaklijn zal subtiel verbeteren.

Bij deze ingreep worden het voorhoofd en de hals niet meegenomen en eventuele huidverslapping onder de kin zal ook na de ingreep zichtbaar blijven. Het is een geschikte behandeling als de huid aan elasticiteit begint te verliezen en er verslapping rondom de wangen ontstaat.

De MACS lift is een populaire behandeling, omdat de ingreep veel minder ingrijpend en invasief is dan een volledige facelift en de herstelperiode veel korter is.

Of deze lift geschikt is wordt bepaald door leeftijd, de kwaliteit van de huid, mate van verslapping en het volume in het gezicht.

lipfillers volendam

De ingreep

 De MACS facelift vindt plaats onder lokale verdoving en wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Er wordt een relatief kleine incisie gemaakt van de haarlijn ter hoogte van de slaap, langs de oorplooi eindigend bij de oorlel. Het onderhuidse weefsel wordt gelift en vastgemaakt met hechtingen. Deze lossen vanzelf op, terwijl het weefsel op de nieuwe positie geneest. Tot slot wordt een beetje huid verwijderd en wordt deze gehecht. De ingreep duurt ongeveer anderhalf uur.

Het herstel

Zoals na iedere chirurgische ingreep heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen omdat er blauwe plekken kunnen ontstaan en er zwelling optreedt. Direct na de ingreep is het gebied pijnlijk en onze cliënten omschrijven meestal een trekkend gevoel, doordat de huid en het weefsel onder spanning staan.

 

De zwelling verergert over het algemeen de eerste twee dagen na de ingreep, maar zal na drie a vier dagen geleidelijk afnemen. Na een week worden in de kliniek de hechtingen verwijderd.

De eerste weken na de MACS-lift zullen de littekens opgezet en rood van kleur zijn. Ook voelt de huid hard aan en kan deze meer of minder gevoelig zijn. Gemiddeld drie weken na de behandeling treedt herstel op en zal de zwelling afnemen en zullen kleur en gevoel verbeteren.

De littekens na een MACS-lift liggen precies in de haargrens en een klein stukje voor het oor langs, waardoor deze na verloop van tijd nauwelijks zichtbaar zijn. Omdat een litteken ruim de tijd nodig heeft om volledig tot rust te komen, is het zeer belangrijk om tot een jaar na de ingreep de littekens goed te beschermen met een SPF 50  tegen de zon.