Voorhoofdrimpels

Het voorhoofd vormt een groot deel van je gezicht. Door veroudering van de huid en door de mimiek van het gezicht, kunnen rimpels ontstaan. Rimpels in het voorhoofd ontstaan vaak door het optrekken van je wenkbrauwen. Ze zijn zichtbaarder als je een sterke mimiek hebt en bij mensen die last hebben van zware oogleden.

De voorhoofdsspier is de enige spier in de bovenkant van het gezicht die bij aanspannen omhoogtrekt, waardoor hij kan compenseren voor een teveel aan huid van de boven oogleden. Als je vaak verbaasd kijkt of je wenkbrauwen optrekt, kneust de huid telkens op dezelfde plek.

Hierdoor worden de voorhoofdslijnen steeds dieper en kunnen ze ook blijven staan bij een neutrale gezichtsuitdrukking. Dit kan voor een zorgelijke of vermoeiende uitstraling zorgen. Mocht je de rimpels cosmetisch storend vinden, dan biedt een behandeling met botuline toxine uitkomst.

permanente ontharing mannen
lipfillers volendam

Botuline Toxine behandeling bij voorhoofdrimpels

Botuline toxine wordt met een dun naaldje in de spier geïnjecteerd. Hierdoor ontspant de voorhoofdsspier, waardoor fijne lijntjes verdwijnen en diepere lijnen verminderen. Het voorhoofd wordt bijna nooit alleen behandeld, maar in combinatie met de frons en/of wenkbrauwlift. Op die manier zijn de spieren het beste met elkaar in balans en ontstaat het mooiste resultaat.