Zichtbare vaatjes, rode huid

Met de leeftijd worden vaatjes verslapt en verwijdt, de bloedvaatjes blijven open staan en kunnen een netwerk geven van ontsierende gesprongen vaatjes, ook wel couperose genoemd. We zien het vaak op de blanke huid. De vaatjes zijn onschuldig maar trekken niet uit zichzelf weg. Ook kan de huid met de tijd roder worden. Overmatig blootstelling aan zonlicht, roken en intensief alcoholgebruik kan de couperose doen verergeren. De gesprongen vaatjes bevinden zich vaak op de aan zon blootgestelde delen zoals wangen, kin, neus en decolleté. 

De behandeling

Bij het behandelen van roodheid en gesprongen vaatjes gebruiken wij de Nd:YAG vaatlaser en/of IPL waarbij we de bloedvaatjes door de huid heen kunnen verwarmen. De vaatwandjes van het bloedvaatje trekken samen waardoor deze krimpt en door het lichaam als een afvalstof wordt opgeruimd. Dit is de meest effectieve methode om de vaatjes te verwijderen. Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig voor het meest optimale resultaat. 

Het resultaat

Zichtbare vaatjes en eventuele roodheid van de huid vermindert. De huid oogt rustiger, egaler en frisser.

Bijwerkingen

Na de behandeling is de huid rood en kan wat gezwollen zijn. Dit verdwijnt doorgaans binnen 48 uur. Enkele korstjes kunnen optreden na 48 uur welke binnen een week weer verdwijnen. De huid mag na afloop worden gecamoufleerd met make-up. Het optimale resultaat van de behandeling is na ongeveer 2 weken zichtbaar. Ook na afloop moet de huid worden beschermd met een SPF 30 tegen UV straling gedurende 2 weken.

Prijs

De prijs voor het verminderen van zichtbare vaatjes en een rode huid varieert van … tot …
Wil je meer weten over deze behandeling, neem dan nu contact op met Waterland Kliniek.