Migraine

Migraine, wat is het?

Veel mensen hebben wel eens last van hoofdpijn. Migraine is een specifiek soort hoofdpijn, die vaak een enorme impact heeft op het dagelijkse functioneren. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, maar spanningshoofdpijn en migraine komen het meeste voor. Migraineklachten zijn naast hoofdpijn, te herkennen aan misselijkheid, braken, het zien van lichtflitsen en het niet kunnen verdragen van licht en/of geluid. Een migraineaanval kan worden uitgelokt door verschillende factoren, zoals: slaapstoornissen, stress, en een overmatige spierspanning in je gezicht. Erfelijkheid speelt ook een rol maar de precieze oorzaak is nog altijd niet bekend. 

botox tegen migraine amsterdam
botox migraine

Botuline toxinebehandeling bij migraine

Uit onderzoek is gebleken dat de spierontspannende werking van botox vaak een gunstig effect heeft op migraine klachten. De behandeling met botuline toxine kan hoofdpijn verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen, maar het kan ook zijn dat er geen verbetering van de klachten optreedt.

Onze cosmetische art bespreekt tijdens het consult hoe de migraine klachten ontstaan en wat de punten zijn waar de pijn het hevigst is. De zones die de hoofdpijn veroorzaken worden met botuline toxine behandeld. De botox wordt in een kleine hoeveelheid in de spieren geïnjecteerd, waardoor ze niet meer steeds aanspannen. De overmatige spierspanning neemt af, waardoor de hoofdpijn kan verminderen of zelfs geheel kan verdwijnen.