Lipcontour

De mond en lippen zijn blikvangers in het onderste gedeelte van het gezicht. Bij het spreken, trekken lippen de aandacht en zijn ze essentieel bij het aflezen van emoties. De vorm van de lippen is genetisch bepaald en wordt ook beïnvloed door de vorm van het gebit en de stand van de tanden.

Door het natuurlijke verouderingsproces verliezen de lippen met de jaren volume, waardoor ze dunner en smaller worden. Lippen die in verhouding niet kloppen met de rest van het gezicht, kunnen je onnodig ouder laten lijken.

Met de lipcontour bedoelen we het randje van de lippen, daar waar het lippenrood de huid raakt. Een fillerbehandeling herstelt de lipcontour zonder volume te injecteren in de lippen. Dit kan een goede oplossing bieden om de vorm van je lippen mooier te maken en de lijntjes boven de lip te verzachten.

huidverbetering
lipcontour mannen

Fillerbehandeling voor de lipcontour

Door een kleine hoeveelheid hyaluronzuur in de lipcontour te injecteren, wordt het boogje of krulletje van de lip geaccentueerd. De behandeling kan pijnlijk zijn, maar omdat er gebruik wordt gemaakt van een sterke verdovende crème, kan iedereen de behandeling goed verdragen. De lipcontour wordt gedefinieerd en indien gewenst kan ook het lipvolume wat worden vergroot. Hierdoor kunnen ook eventuele rokerslijntjes worden verminderd. Samen met onze cosmetisch arts, wordt gekeken wat het mooiste resultaat geeft en het beste bij jou past.

Hoelang is het resultaat van de behandeling zichtbaar?

Na de behandeling zie je direct effect maar is er ook sprake van zwelling. Deze is na ongeveer 3 dagen geheel verdwenen. Daarnaast zijn de lippen zeer goed doorbloed, waardoor er blauwe plekjes zichtbaar kunnen zijn, als gevolg van het prikken. Mocht dit het geval zijn, dan zijn deze over het algemeen met een aantal dagen weggetrokken. Twee weken na de behandeling is het definitieve resultaat bereikt. Het resultaat van de behandeling is 6 tot 9 maanden zichtbaar. De behandeling kan indien gewenst, hierna worden herhaald.