Een ooglidcorrectie

De huid rondom de ogen is erg dun en verliest in de loop der jaren aan elasticiteit. Hierdoor kunnen de boven oogleden op de wimperrand gaan hangen, waardoor een zware en vermoeide blik kan ontstaan. Ook kan onder de ogen vocht worden vastgehouden of kan het vet dat zich onder of boven de ogen bevindt, meer zichtbaar worden. Naast dat het je oogopslag minder mooi maakt, kan door de huidverslapping ook hoofdpijn of een vermoeid gevoel optreden.

 

Boven ooglidcorrectie

Bij een boven ooglidcorrectie tekent de plastisch chirurg voor de operatie nauwkeurig de hoeveelheid overtollige huid af, op een manier dat na de operatie het litteken zo min mogelijk zichtbaar is. Nadat het gebied plaatselijk verdoofd is, wordt het teveel aan huid weggehaald. Indien nodig wordt ook een teveel aan vet- en spierweefsel verwijderd, om een open oogopslag te verkrijgen. Hierna worden kleine bloedvaatjes dicht gebrand en wordt de incisie gehecht. De littekentjes vallen in de natuurlijke oogplooi van het bovenste ooglid en zijn vrijwel onzichtbaar.

Onder ooglidcorrectie

Bij een onderooglidcorrectie maakt de cosmetisch chirurg een klein sneetje, net onder de wimperrand. Ook hier wordt het overtollige huid, – en vetweefsel verwijderd. Indien gewenst kan de correctie van de bovenoogleden tegelijk uitgevoerd worden met een onderooglidcorrectie. Dit heeft als voordeel dat je slechts éénmaal onder het mes hoeft en ook maar één keer een herstelperiode doormaakt. Vlak na de ingreep blijf je nog even in de kliniek en wordt het behandelde gebied gekoeld met een ijspakking. 

Ooglidcorrecties worden onder lokale verdoving uitgevoerd, waardoor het mogelijk is om de kliniek een half uur na de ingreep te verlaten. Wij raden aan om na de operatie niet zelf deel te nemen aan het verkeer.

Herstel en littekens

Na de ingreep is het raadzaam om op de dag van de ingreep thuis de oogleden elk uur gedurende een paar minuten te koelen om de zwelling te laten afnemen. Na een dag mag u douchen, maar mag de waterstraal niet op het gezicht worden gericht. Het water mag wel vanaf de kruin over het gezicht en daarmee de oogleden stromen. In principe is de tape die gebruikt wordt om het hechtdraadje te fixeren waterbestendig. Mocht het plakkertje loslaten, neem dan contact op met onze kliniek. Het is verstandig om zelf niet aan de hechtdraden te komen en deze niet af te knippen voordat de hechtingen worden verwijderd.

Met name de eerste dagen na de operatie is het gebied nog wat kwetsbaarder en is het verstandig om een aantal dagen rust te nemen. We raden aan om bij het slapen, het hoofd iets hoger te leggen dan normaal. Inspannende activiteiten raden wij af en ook bukken en tillen dient zoveel mogelijk te worden vermeden. Zwelling en blauwe plekken zijn normale verschijnselen na een ooglidcorrectie, maar zijn meestal binnen twee weken weer verdwenen. De hechtingen worden ongeveer een week na de ingreep verwijderd.

Eindresultaat

Omdat het om een geringe oppervlakte gaat, het kleine incisies betreft en er geen diepere weefsels bij betrokken zijn, is een ooglidcorrectie een relatief kleine ingreep, maar wel één met een groots resultaat. Na de herstelperiode zal je merken dat je ogen minder vermoeid aanvoelen en je frisse en jeugdige uitstraling weer terug is!

ooglidcorrectie volendam