LASERONTHARING

Stoor je, je aan ongewenste haargroei op bijvoorbeeld de benen, in de schaamstreek, oksels, borst of rug? Bij de Waterland Kliniek kan deze haargroei verwijderd worden door middel van laser zodat je nooit meer hoeft te scheren of harsen. 

Laserontharing

Haargroei kan voor zowel mannen als vrouwen cosmetisch storend zijn, zeker wanneer iemand last heeft van veel donkere haartjes op zichtbare plekken. Zowel de overmatige en ongewenste haargroei als het steeds opnieuw moeten ontharen is niet fijn. De haren kunnen op allerlei manieren worden verwijderd, denk aan harsen, waxen, scheren en epileren. Het nadeel aan deze ontharingstechnieken is dat de haren snel weer terug komen. 

laserontharing alkmaar

De behandeling

Om ongewenste haargroei langdurig te verwijderen maken wij gebruik van twee effectieve lasers die waar nodig met elkaar worden gecombineerd, namelijk de Alexandrite- en de Nd:YAG laser. Dankzij deze methode kunnen lichte en donkere huidtypes op een veilige manier behandeld worden. Afhankelijk van het huidtype bepalen onze huidtherapeuten welke laser het meest geschikt is. Tijdens de behandeling wordt het laserlicht door de haren opgenomen en naar de haarwortel geleidt. Door de warmte die vrijkomt beschadigt het haarzakje en zal er geen nieuwe haar meer groeien. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig om tot het meest optimale resultaat te komen met een tussenpose van 4-8 weken. 

Het resultaat 

Door middel van lasertherapie kan het haar definitief verwijderd worden omdat de laser de haartjes bij de haarwortel vernietigd. Hierdoor groeien de haartjes langzamer en vallen ze uiteindelijk uit. Dit zorgt voor een haarloze, gladde en zachte huid.

Bijwerkingen 

Direct na de laserbehandeling kan de huid slechts wat roodheid vertonen wat in een aantal uur weer verdwijnt. Na de behandeling is de huid tijdelijk gevoeliger voor zonlicht en is de huid ontvankelijker voor het ontstaan van onregelmatigheden zoals pigmentatie. Daarom adviseren wij om voorafgaand aan de behandelingen, tijdens en na de behandeling, de huid te allen tijde te beschermen met een zonbescherming 30 of hoger.