Fronsrimpels

De verticale lijnen of rimpels tussen de wenkbrauwen noemen we fronsrimpels. Fronsrimpels kunnen al op jonge leeftijd ontstaan, bijvoorbeeld als je vaak (meestal onbewust) je wenkbrauwen samentrekt.

Ze ontstaan ook als je tegen de zon in kijkt, boos kijkt, of als je iets niet zo goed kan zien. Naast de verticale rimpels tussen de wenkbrauwen kan door veel fronsen ook een horizontale rimpel aan de bovenkant van je neus ontstaan.

Naarmate je ouder wordt en de elasticiteit van de huid verminderd worden de plooien dieper en ontstaan er groeven in de huid. Een zichtbare fronsrimpel zorgt soms voor een ongewenste strenge of boze blik. Mensen die vaak fronsen, kunnen ook last krijgen van hoofdpijn.

IMG_7568
permanente ontharing mannen

Botuline Toxine behandeling bij fronsrimpels

Bij een fronsrimpelbehandeling met botuline toxine wordt de botox met een zeer dun naaldje in de spieren die verantwoordelijk zijn voor de fronsrimpel geïnjecteerd. Hierdoor ontspant de spier en kun je tijdelijk minder fronsen, waardoor de fronsrimpel na verloop van tijd minder zichtbaar wordt of zelfs volledig verdwijnt. De huid kan tot rust komen en het ontstaan van diepere rimpels wordt tegengegaan. Je krijgt weer een frissere en jongere uitstraling.