Huidoneffenheden

Huidoneffenheden zoals plekjes, bultjes, steelwratjes of ouderdomswratjes zijn goedaardige huidtumoren die regelmatig voorkomen en als cosmetisch storend worden ervaren. 

Deze huidoneffenheden kunnen gemakkelijk verwijderd worden door middel van verschillende behandelmethoden. o.a. laserbehandeling, cryopen en de curette2.

behandeling steelwratjes

Steelwratjes (fibromen)

Een fibroom is een goedaardige, vaak huidkleurige, huidtumor van bindweefsel wat vastzit met een steeltje aan de huid. Steelwratjes ontstaan vaak in de plooien bijvoorbeeld onder de oksel, in de hals, op de romp, onder de borsten of in de liezen.

Verruca Seborrhoica (ouderdomswratten)

Ouderdomswratten zijn goedaardige aangroeisels op de huid die vaak gezien worden bij mensen boven de 50 jaar. Deze plekjes komen voornamelijk voor op zon beschenen delen zoals de handruggen, de romp, onderarmen en het gelaat. Ze kunnen verschillen van lichtbruin tot een donkerbruine kleur.

Xanthelasma (cholesterol plekken)

Xanthelasma zijn gelige, ovale plekken vaak gelokaliseerd rondom de ogen. Het zijn vetbultjes die kunnen ontstaan bij mensen met een hoog cholesterol.

De behandeling

  • Laser: met de laser wordt de plek laag voor laag verhit en zal verdampen. Hierna kan er een korstje ontstaan wat ook snel weer geneest.

  • Curetteren: hierbij zal de huidtherapeut met een scherp lepeltje het plekje wegschrapen. Na de behandeling heeft u een soort schaafwondje wat zonder litteken geneest.

  • Cryopen: door middel van  een behandeling met de cryopen wordt het plekje bevroren met stikstof. Hierdoor sterft het weefsel af en wordt dit weer vervangen door nieuwe gezond weefsel. Na de behandeling ontstaat er een korstje wat vervolgens zal genezen.

 

Het resultaat

Na de behandeling is de huidoneffenheid verdwenen en blijft er een mooie, gladde huid achter. 

Bijwerkingen

Roodheid, zwelling en korstvorming.