Huidverbetering

Onze huid krijgt dagelijks veel te verduren. De zon, stress, weersomstandigheden, voeding en andere externe factoren kunnen onze huid beschadigen en zorgen voor (vroegtijdige) huidveroudering. Je kunt denken aan het zogenoemde ‘’Photoaging’’ van de huid bestaande uit pigmentvlekken en gesprongen vaatjes. Door collageenafbraak kan de huid wat lijntjes en rimpels gaan vertonen. Om deze verschijnselen te verminderen en de huid in goede conditie te krijgen en te behouden, zijn er verschillende behandelingen denkbaar.

De behandelingen

Voor huidverbetering kun je denken aan microneedling, peelings, mesotherapie, IPL, de Erbium YAG laser, de Erbium Glass, indien nodig gecombineerd met de CO2 laser.  

huidverbetering amsterdam

IPL 

Een effectieve manier om roodheid, pigmentvlekken en vaatjes te verwijderen is met intense pulsed light (IPL). De IPL werkt met lichtflitsen die pigment in de huid verpulvert en laat gesprongen vaatjes stollen, waarna deze door de huid zelf wordt opgeruimd.

Erbium Glass

Deze non-ablatieve laser stimuleert het collageen en elastige waardoor fijne lijntjes en grove porien verminderen. (Acne)littekens verminderen en de huid wordt steviger.

Erbium YAG laser

De Erbium YAG laser is een ablatieve laser wat inhoudt dat deze laser zeer geschikt is voor het verfijnen van de huidstructuur, verbetering van lijntjes en rimpels, (acne)littekens en grove poriën. Tevens egaliseert de huid aanzienlijk. De warmte van deze laser zorgt ervoor dat nieuw collageen- en elastinevezels worden aangemaakt waardoor de huid van binnenuit wordt geherstructureerd.  

Combinatie Youlaser MT CO2 en Erbium Glass 

De fractionele Youlaser MT is de nieuwste, unieke laser die de Co2 en Erbium-Glass laser combineert voor het beste resultaat bij onder andere huidverjonging en acne littekens. Er ontstaat een fijne huidstructuur, huidverstrakking, het vervagen van littekens en een egale teint. De warmte activeert collageen en elastine om de huid gladder, strakker en steviger te maken.

Medische peelings

Bij Waterland Kliniek werken we met verschillende medische peelings, van oppervlakkig tot diep. Elke peeling bestaat uit verschillende ingrediënten (zuren) welke elk een specifieke uitwerking hebben op de huid. Door een breed scala aan peelings kunnen we verschillende huidcondities verbeteren zoals acne, rosacea, pigmentvlekken, melasma, fijne lijntjes en een grove huidstructuur.  

Een peeling versnelt het huidvernieuwingsproces waardoor in korte tijd de huid vernieuwd en dode huidcellen loslaten. De zuren geven een prikkel in de diepere huidlagen waardoor het collageen wordt gestimuleerd. Dit zorgt voor een betere huidconditie. Bij de Waterland Kliniek werken we onder andere met de peelings van Dermaceutic en Renophase. 

Skinboosters

Skinboosters bevatten natuurlijke ingrediënten zoals hyaluronzuur en verschillende actieve stoffen die de huid hydrateren, voeden en verstevigen. Afhankelijk van de wens en wat de huid nodig heeft, zijn er verschillende skinboosters beschikbaar. In onze kliniek werken we met diverse Skinboosters voor het gezicht, hals, decolleté, de huid rondom de ogen, maar ook voor haaruitval hebben wij speciale skinboosters beschikbaar.

De Skinbooster wordt aangebracht door middel van ‘U225 injector met speciale microneedling’; oppervlakkige injecties van de huid. Het voordeel van Skinboosters is dat (anders dan bijvoorbeeld een crème) deze direct in de huid worden waardoor deze goed worden opgenomen. Daarnaast bevordert de microneedling een betere doorbloeding en activatie van collageen en elastine in de huid

Microneedling

Door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, worden er kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt tijdens de behandeling het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor er nieuw collageen en elastine aangemaakt zal worden.  Dit zal er voor zorgen dat de huid steviger en voller wordt en de huidteint egaler, frisser en stralender. Daarnaast is er een betere opname van actieve werkstoffen. 

Bijwerkingen
Afhankelijk van de gekozen techniek oogt de huid rood, is deze gezwollen en is er sprake van korstvorming en vervelling.