Pigmentvlekken

Wanneer de huid in de zon komt, maakt zij automatisch pigment aan. Dit pigment beschermt de huid tegen schadelijke uv-straling, maar wanneer de huid te veel pigment aanmaakt kan dit zich ophopen. Deze ophoping noemen we een pigmentvlek. De meeste pigmentvlekken ontstaan met het ouder worden omdat de huid aan veel zonuren wordt blootgesteld. De huidtherapeut kan tijdens het consult vaststellen om welk type pigment het gaat en wat de beste behandelmogelijkheid is. 

De behandeling

Bij Waterland Kliniek worden pigmentvlekken behandelt met medische peelings en/of met lasertherapie in combinatie met specifieke thuisproducten, geschikt om de pigmentproductie te reguleren. Zo kunnen alle vormen van pigmentatie veilig en doeltreffend behandeld worden.

lasertherapie pigmentvlekken

Laserbehandeling voor pigmentvlekken/ ouderdomsvlekken

De behandeling wordt uitgevoerd door middel van IPL of lasertherapie waardoor het overtollige pigment wordt verwijderd. Het laserlicht wordt door het overtollige pigment geabsorbeerd waardoor deze verhit en wordt afgebroken door het lichaam. Omdat de laserstraal specifiek op het overtollige pigment werkt, blijft de omringende huid volledig intact en kunnen de pigmentvlekken veilig worden verwijderd. Voor een goed resultaat kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. 

Peeling voor pigmentvlekken/ ouderdomsvlekken

De Mela Peel Forte en de Benebellum peeling zijn sterke medische peelings die worden ingezet om de pigmentproductie in de huid te reguleren en ervoor te zorgen dat het pigment in de bovenste huidlaag versnelt afschilfert. De werkzame stoffen in de peeling zorgen er tevens voor dat de pigmentcellen minder pigment kunnen vormen. Hierdoor herwint de huid haar egale teint.

Minstens 4 weken voor de behandeling moet de huid voldoende beschermd worden tegen zonlicht. Bij onvermijdelijke blootstelling aan de zon kan de huid worden ingesmeerd met een zonbescherming van minimaal factor 30. De huid mag bij de behandeling niet gebruind zijn.

Je start 2 tot 4 weken voor de behandeling met thuisproducten om ervoor te zorgen  dat de huid doorlaatbaar wordt voor de peeling. Deze producten helpen om het meest optimale resultaat te behalen en om de huid zo snel en goed mogelijk te laten herstellen.

Het resultaat

Na behandeling verminderen de pigmentvlekken en wordt de huid aanzienlijk egaler. 

Bijwerkingen

Het pigment kleurt voor gedurende een week donkerder waarna er een nieuwe huid zichtbaar wordt.

Tijdens deze periode kan er wat lichte zwelling optreden en kunnen er kleine korstjes op de huid ontstaan. Dit trekt na ongeveer een week weg. In het geval van peelings zal de huid tijdens de hersteltijd (mild) vervellen.