Behandelingen
donkere huid 

De donkere huid is anders dan een lichte huid en daar zul je tijdens de behandeling rekening mee moeten houden. Een donkere huid is gevoeliger voor pigmentvlekken en hyperpigmentatie, maar dat betekent niet dat er niks mogelijk is. Hieronder de verschillende behandelingen bij Waterland Kliniek voor een donkere huid op een rij:

Permanent ontharen

Te veel haar kan zowel voor mannen als vrouwen cosmetisch storend zijn, zeker wanneer je last hebt van donker haar op je benen, armen, buik en andere zichtbare plekken.
Je kunt (overmatig) haargroei op allerlei manieren verwijderen, denk aan harsen, waxen, scheren en/of epileren. Het nadeel aan deze ontharingstechnieken is dat de haren snel weer terugkomen. 

huidtherapie donkere huid

Permanent ontharen donkere huid

Bij permanent ontharen voor de donkere huid, maken we bij Waterland Kliniek gebruik van twee effectieve lasers die waar nodig met elkaar worden gecombineerd, namelijk de Alexandrite- en de Nd:YAG laser.
De combinatie van deze twee lasers is niet alleen zeer effectief in het verminderen van (ongewenst) haargroei, maar ze zijn zowel geschikt om de lichte- en donkere huidtypes op een veilige manier te behandelen.

Afhankelijk van jouw huidtype stel je samen met de huidtherapeute een behandelplan op en bepaal je welke laser het meest geschikt is. Tijdens de behandeling wordt het laserlicht door de haren opgenomen en naar de haarwortel geleidt. Door de warmte die vrijkomt beschadigt het haarzakje en zal er geen nieuwe haar meer groeien.
Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig om tot het meest optimale resultaat te komen met een tussenpose van 4-8 weken. Let op: permanent ontharen is nooit helemaal permanent. Na het behandeltraject zul je jaarlijks de behandeling moeten herhalen om het resultaat te behouden. 

Huidverbetering donkere huid

De donkere huid is misschien minder gevoelig voor fijne lijntjes en rimpels, maar er kunnen in de loop der tijd wel verkleuringen, grove poriën, littekens en een slappe huid ontstaan. Om deze verschijnselen te verminderen zijn er verschillende huidverbeterende behandelingen die veilig zijn voor de gepigmenteerde en donkere huid. 

Hierbij kun je denken aan microneedling, (chemische) peelings, mesotherapie, de Erbium Glass en de gefractioneerde Erbium YAG laser. Deze behandelingen zijn niet invasief en geven relatief weinig huidreactie, waardoor ze veilig op de gepigmenteerde huid of donkere huid kunnen worden toegepast. 

 

Pigmentvlekken en donkere kringen 

Een relatief vaak voorkomend probleem bij de donkere huid zijn pigmentvlekken. Deze pigmentatie kan zich zowel aan de oppervlakte als dieper in de huid bevinden.

Door te achterhalen wat de oorzaak is van de pigmentvlekken kun je een goed behandelplan opstellen.

Deze bestaat meestal uit de juiste medische huidverzorgingsproducten, in combinatie met een medische peeling zoals de Mela Peel Forte van Dermaceutic.

De huidtherapeut van Waterland Kliniek vertelt je er graag meer over tijdens een GRATIS en vrijblijvend consult.

 

Acne(littekens) op een donkere huid

Acne ontstaat door een verhoogde talgproductie en een ontsteking van de talgklieren. Hierdoor ontstaan mee-eters, pukkels en (onderhuidse) ontstekingen. Vooral bij de donkere huid kan er bij deze ontstekingen littekens in de huid ontstaan. 

Bij Waterland Kliniek kan je de acne als de gevolgen hiervan behandelen met medische peelings, lasers en microneedling. Deze behandelingen zijn veilig voor de pigmentgevoelige huid en helpen de donkere huid  te egaliseren.


Wil je meer weten over deze behandelingen, neem dan nu contact op met Waterland Kliniek