Polynucleotiden; de nieuwste behandeling uit Azië!

De in Zuid Korea razend populaire behandeling met polynucleotide, ook wel PDRN genoemd, heeft op het laatste grote internationale esthetische congres sterk onze aandacht gewonnen. Dit molecuul wat gewonnen wordt uit het DNA van de zalm schijnt mooie effecten te kunnen opleveren. De cosmetisch artsen en de huidtherapeuten binnen de Waterland Kliniek zitten altijd bovenop de nieuwste interessante ontwikkelingen en zijn super enthousiast geworden over de behandeling met polynucleotide.

De laatste jaren wordt zowel in de medische als de cosmetische geneeskunde steeds meer gedaan met huid eigen stimulerende stoffen. De laatste methodes zijn met name gericht op huidverbetering door middel van collageen stimulerende ingrediënten van natuurlijke afkomst, zo ook polynucleotide.

pexels-alessio-cesario-1906830

Wat is polynucleotide (PDRN)?

PDRN is anders dan een filler, het behoort tot de categorie skinboosters. Dit zijn stofjes die het vermogen hebben om de huid opdracht te geven zichzelf te herstellen en voor langere tijd mooi te blijven. PDRN geeft de cellen opdracht nieuw collageen te stimuleren en creëert in de huid de beste omstandigheden hiervoor door onder andere de doorbloeding te verbeteren. Hierdoor kan littekenweefsel worden verminderd (inclusief striae) maar ook fijne lijntjes en rimpeltjes worden gladder. PDRN heeft ook een ontstekingsremmend effect en zorgt voor een betere hydratatie en egalisatie van de huidteint (donkere kringen bij de ogen). Tijdens de behandeling met PDRN wordt het serum in de huid geïnjecteerd waarna het direct door de huid wordt geabsorbeerd. Na de behandeling heeft de huid geen hersteltijd nodig en kan worden gecombineerd met andere (huidverbeterende) injectables of (laser)behandelingen.

Wij zouden graag samen met jullie de resultaten van deze populaire behandeling willen onderzoeken en kijken of dit een mooie aanvulling kan zijn op ons behandelaanbod.